Time for Cold Ramen Noodles - 海外・外国人全般 - 専門家プロファイル

Super World Club 代表
カナダ留学・クリティカルシンキング専門家

注目の専門家コラムランキングRSS

対象:海外留学・外国文化

大澤 眞知子
大澤 眞知子
(カナダ留学・クリティカルシンキング専門家)
大澤 眞知子
(カナダ留学・クリティカルシンキング専門家)

閲覧数順 2018年10月16日更新

専門家の皆様へ 専門家プロファイルでは、さまざまなジャンルの専門家を募集しています。
出展をご検討の方はお気軽にご請求ください。

Time for Cold Ramen Noodles

- good

  1. 人生・ライフスタイル
  2. 海外留学・外国文化
  3. 海外・外国人全般
カナダレポート


“Hisashi-chuuka” (Cold Ramen Noodles) is symbolic of Japanese summer. Restaurants display a flag swaying in the fragrant early summer breeze. The flag says, “冷やし中華始めました– Cold Ramen is now on the menu.” Cold Ramen is an indispensable summer food for Japanese.

 

I follow the tradition obediently even here in Canada. Feeling a waft of hot summer air on my arms, I cannot resist cooking whatever style of Cold Ramen Noodles with whatever I can get from food stores in Canada.

 

First, I make Chashu, a chunk of pork slowly boiled in broth for a long time. I tried two different kinds of port, roast pork and pork belly. Pork belly won! Pork roast, of course, is still yummy enough if you don’t like fatty part very much. Second, use noodles with the most elasticity. The key is not to boil them too long. Third, make cold soup for the noodles. I’ve tried several wild ways to mimic the taste I remember, and most trials went pretty well. (The recipe is coming soon.) Last, put your favorite vegetables on top of the noodles. My essential vegetables are cucumbers and bean sprouts. After pouring the cold soup on the noodles, Cold Ramen is ready to be slurped.

 

Yes. We slurp noodles. The sound of slurping Cold Ramen Noodles is as vital for Japanese summer as the deafeningly loud cry of cicadas.

 

japan-recipe.com


カテゴリ このコラムの執筆専門家

(カナダ留学・クリティカルシンキング専門家)
Super World Club 代表

カナダにいらっしゃい!

Edmonton, Canada 在住。カナダ高校留学の裏側を発信、迷っている日本人留学生支援を行っています。また、日本の子供向けクリティカルシンキング指導オンラインスクール開講中。

カテゴリ 「カナダレポート」のコラム

Sham Japanese Food(2018/05/25 07:05)

カテゴリ このコラムに関連するサービス

メール相談 Big History Project 体験レッスン

英語のレベルの高いBig History Project を日本人向けにやさしく指導

料金
10,000円

宇宙の歴史・人類の歴史をあらゆる学問の角度からクリティカル・シンキングを使い追求する今話題のProject。 日本の中・高校生向けの指導方法をカナダからオンラインで開講中。 その講座の体験版。

Big History Project 体験レッスン

このコラムに類似したコラム

Sham Japanese Food 大澤 眞知子 - カナダ留学・クリティカルシンキング専門家(2018/05/25 07:16)

You don’t need a big portion when you eat Japanese food. 大澤 眞知子 - カナダ留学・クリティカルシンキング専門家(2018/02/28 04:57)

Eat delicious Japanese food and lose weight. 大澤 眞知子 - カナダ留学・クリティカルシンキング専門家(2018/02/21 10:09)

Join me having fun cooking Japanese food. 大澤 眞知子 - カナダ留学・クリティカルシンキング専門家(2018/02/03 02:46)

Eat Real Japanese Food 大澤 眞知子 - カナダ留学・クリティカルシンキング専門家(2018/02/02 01:28)